İSTANBUL / KAĞITHANE - Harmantepe Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuzun bulunduğu yerde daha önceden tuğla ocakları bulunuyormuş. Okulumuz adını bu tuğlaların harmanlandığı tepeden almıştır.

Mahallenin konumu itibari ile iyi bir yerde olmasından dolayı mahalle hızla büyümüş, burada yaşayan ailelerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için bir okula ihtiyaç duyulmuştur.

1967-1968 yıllarında burada yaşayan yurttaşlarımızın çocuklarının eğitimini sağlamak için devlet tarafından, burada bulunan tuğla harmanının yerine bir ilkokul yapılmıştır. Adı da geçmişteki içeriğinden dolayı Harmantepe İlkokulu olmuştur. 1969 yılında okul eğitim ve öğretime açılmıştır. 1996-1997 yıllarında bir ek bina daha yapılmıştır.

1997-1998 yıllarında eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması sonucu zorunlu eğitimin 8 yıla çıkmasıyla okul Harmantepe İlköğretim Okulu olmuştur. 2011 yılına kadar ilköğretim okulu olarak işlevine devam etmiştir.

4+4+4 eğitim sistemi sonucu okul Harmantepe İlkokulu ve Harmantepe Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime devam etmiştir.

2016 yılından itibaren ise ilkokul ve ortaokulların birbirinden ayrılmasıyla Harmantepe Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Yayın: 29.12.2012 - Güncelleme: 20.07.2020 14:34 - Görüntülenme: 4294