İSTANBUL / KAĞITHANE - Harmantepe Ortaokulu

May

Ülkemizde 1987 yılından bu yana her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arası "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu sene düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasının çalışma hayatına olumlu katkılar sağlaması dilekleriyle.

Nis

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası (1-7 Mayıs) ülkemizde "Bilişim Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bilişim, bilgi dünyası ile teknoloji dünyası arasındaki köprüyü kuran en önemli etkendir. Bu yüzden teknoloji ve internet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bilişim haftası kutlu olsun...

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.

Nis

1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda okulumuzda KVKK kurumundan alınan görseller ile pano çalışması yapılmıştır ve sınıflarda KVKK'nın eğitim videoları seyrettirilerek seminer çalışması yapılmıştır.

Mrt

Birleşmiş Milletler, down sendromlu bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 21 Mart'ı resmi 'Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' olarak tanımıştır.

Bizlerde okulumuzun özel eğitim sınıfı öğrencileriyle Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında etkinlikler yaptık ve çocuklarımızın farkındalığını arttırmayı amaçladık.  21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle, FARKINDALIĞIMIZI bir güne değil her güne yayıyoruz.Eğitim gücü ile hep YANINIZDAYIZ.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109.yıldönümünü öğrencilerimizle kutladık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Yeşilay, tütün, alkol ve madde bağımlılığı, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, milli kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek amacı ile kurulmuştur.

Öğrencilerimizde bu bilinci oluşturabilmek amacıyla,  1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında Yeşilay'ın faaliyetleri ve amacıyla ilgili öğrencilerimizin bizzat sürece dahil olduğu,  işbirlikli grup çalışması yöntemiyle pano çalışması yapılmıştır.

Mrt

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri deprem farkındalığı yaratmak ve deprem anında neler yapılması gerektiğini anlamak amacıyla deprem tatbikatı yaptılar. Öğretmen ve öğrencilerin olası deprem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olunabilmesi amacıyla ilk etapta alarm verilerek, "çök, kapan, tutun "pozisyonu alındı. Bina tahliye edildi.

Şbt

Öğrencilerimizle  Osmanlı Arşivi lise tanıtım etkinliğine katıldık.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizle hazırladığımız çalışmalar.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Atasözü ve Deyimler Etkinliği.