İSTANBUL / KAĞITHANE - Harmantepe Ortaokulu

May

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmalarının Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görüldüğü, idari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacağı ancak kullanmadıkları idari izinlerin, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabileceği bildirilmiştir.

Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00´te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecektir.

Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür.

İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacak ancak kullanmadıkları idari izinleri, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabilecektir

Nis

Öğretmeniyle Güzel İstanbul" Projesi ile TSF Beylikdüzü İlçe Temsilciliği iş birliğinde öğretmenlerimizin katılımı ile 5 Mayıs 2019 Pazar günü Beylikdüzü Atatürk Öğretmenevi´nde "Öğretmenler arası İl Satranç turnuvası" düzenlenecektir.

Başvurular  http://www.istanbul.tsf.org.tr/ adresinden online olarak yapılacaktır.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ http://www.istanbul.tsf.org.tr/turnuva-kayit-sistemi/turnuva-kayit-form?layout=girisform&tid=475

Nis

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı, medeniyet perspektifine sahip olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla İstanbul Valiliği İl Müftülüğünce 30/09/2018-28/04/2019 tarihleri arasında her hafta pazar günleri farklı bir ilçe ve camide düzenlenen Sabah Namazı Gençlik Buluşmalarının Final Programı, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ´ın katılımıyla 28 Nisan 2019 Pazar günü Üsküdar ilçesinde bulunan Çamlıca Camiinde düzenlenecektir. Söz konusu programa katılmak isteyenlere duyurulur.

Nis

21 Nisan 2019 Pazar günü Hasbahçe Mesire alanında başlayan 23 Nisan Çocuk Şenlikleri 22-23 Nisan da da devam edecektir.

Veli ve öğrencilerimize duyurulur.

Nis

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´nın 23 Nisan 2019 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları (TCG Yıldırım´ın 23 Nisan günü saat 10:00-12:00 ve 14:00-17:30 arasında Sarayburnu / İstanbul İskelesinde öğrenci ve halkın ziyareti) yapılacaktır.

Nis

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Fatih ilçesi Sultanahmet Bölgesinde bulunan Cumhuriyet Eğitim Tarihi Müzesi Müze, herkese ücretsizdir.

Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nde sergilenen eserler, eğitim tarihimizin son 150 yıllık döneminde kullanılan ders araç, gereç ve malzemelerle belge ve eşyalar sergilenmektedir.

Haftaiçi ücretsiz olarak 09.00-16.00 tüm ziyaretçilere açıktır.

Nis

Ülkemizde bahar ve yaz aylarında görülen bir zoonotik karakterli enfeksiyon hastalığı olan, kene tutunması veya keneyle temas sonucunda bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına ve bu hastalıktan korunmada kişisel korunma tedbirlerinin alınmasına yönelik Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarının KKKA konusunda halkın bilgilendirilmesi ve farkındalığının oluşturulması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bilgi notu aşağıya eklenmiştir.

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER

MERKEZİ SINAV BAŞVURULARI  17 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT  17:00'A UZATILMIŞTIR.

BAŞVURU YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER VELİLERİ İLE BİRLİKTE OKUL İDARESİNE GELİP BAŞVURU İŞLEMLERİNİ YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR.

Nis

EBA´da hazırlanan "dogm.eba.gov.tr" internet adresindeki "e-içerik hazırlama" modülü öğretmenlerimizin erişimine açılmıştır.

Modüldeki araçları kullanarak boşluk doldurma, çoktan seçmeli, bulmaca, eşleştirme, kelime tahmini, gruplandırma, hafıza oyunu, ölçme testi, soru çemberi, sınıflandırma gibi e-içerikleri geliştirerek alan derslerinin öğretimine katkıda bulunmak ve derslerinde kullanmak isteyen öğretmenlerimize "e-içerik hazırlama" modülüne giriş yapabilmeleri için giriş şifresi verilecektir.

Bu nedenle, e-içerik hazırlamak isteyen öğretmenlerimizin  "dogm.eba.gov.tr" internet adresindeki "kullanıcı talep formu"nu doldurarak modüle giriş şifresi talep etmeleri gerekmektedir.

KULLANICI TALEP FORMU İÇİN TIKLAYINIZ http://dogm.meb.gov.tr/anket/index.php?r=survey/index&sid=914529&lang=tr

Nis

YARIŞMAYA KATILMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER OKUL İDARESİNDEN BİLGİ ALABİLİRLER.

YARIŞMAYA SON KATILIM TARİHİ :2 MAYIS PERŞEMBE

Nis

2018-2019 eğitim öğretim yılında okutulan 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf İngilizce ders kitapları etkileşimli hale getirilmiştir. Derslerin işlenişi sırasında öğrenciler için daha ilgi çekici görsel ve içerikle kitapların kullanımının kolaylaştırılıp zevkli hale getirilmesi amacıyla bu çalışma gerçekleştirilmiştir.

Etkileşimli İngilizce ders kitaplarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Nis

Resmi ve  özel  okul/kurumlarda  görev  yapan;  okul  yöneticileri,  öğretmenler ve okul  hemşireleri tarafından doldurulacaktır.

ANKETİ DOLDURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Mrt

Öğretmen Akademileri kapsamında Özel Öğrenme Güçlüğü Eğitim Uygulamaları Kursu kurs başvuruları alınacaktır. Söz konusu eğitimlerle ilgili başvurular akademi.istmem.com adresinden yapılacak olup, 27 Mart 2019 tarihinde başlayıp, 29 Mart 2019 tarihine kadar devam edecektir.